Árajánlat kérése
Árajánlat kérése
×
Fa ablakok, erkélyajtók
Fa ablakok, erkélyajtók

Amikor nyílászáró vásárlás előtt állunk, minden bizonnyal felmerül a kérdés bennünk, hogy műanyag, vagy fa nyílászárót vásároljunk. Nem állítjuk, hogy a fa ablakok minden tekintetben jobbak a műanyag társaiknál, de azt kijelenthetjük, hogy amennyiben a természetesség és a környezet tudatosság az elsődleges szempont a fát célszerű választani.

A fa nyílászárók valóban univerzálisak. Hiszen minden típusú nyílászáró – legyen az akár ablak, bejárati, vagy beltéri ajtó – elkészíthető belőle. A fa olyan természetes anyag, amelyet évszázadok óta alkalmaznak a nyílászáró gyártásban. A fa tartósságára pedig akár száz évnél régebbi bizonyítékokat is találunk, hiszen számos régi épület rendelkezik fa nyílászárókkal.

Felületkezelés: fa ablakainkat és ajtóinkat természetesen megfelelő felületkezeléssel látjuk el a hosszabb élettartam és nagyobb ellenálló képesség érdekében. A bevonatot környezetbarát MILESI vízbázisú impregnáló alap + 2-3 fedőréteg lazúros festék képezi, amely hosszú évekig rugalmas marad és a szintetikus oldószeres festékekkel ellentétben.
négyrétegű felületkezelés: MILESI

  1. rovar és gombaölő
  2. szines alapozó
  3. szállekötő közbenső
  4. fedőfesték vagy lazúr

A FA nyílászárók főbb jellemzői

Csomómentes, három rétegből ragasztott, válogatott borovi fenyő hossz toldott vagy toldás mentes alapanyag, 68 mm széles tokkal.

  • Vízvezető: Aluron típusú hőhidmentes szoknyás vízvezető eloxált alumínium, bronz, fehér színben. Hozzá színben illő Aluron típusú szárny peremtakarás.
  • Légzárás: Dipro típusú szárnyfalban körbefutó, sarkain illesztett rugalmas tömítőprofillal Duplán
  • Vasalat: Több ponton záródó ROTO NT típusú vasalat mely tartalmazza alapáron a hibás működtetésgátlót illetve a leemelésgátlót mely meggátolja, hogy bukó opcióban kívülről kiakasztható legyen a szárny.
  • Üveg: 2  rétegű 4-16-4mm vagy 3 rétegű 4-16-4-16-4 felépítésű torzításmentes (Lowe) hőszigetelt üveg, argon gázzal töltve melynek a hőátbocsátási tényezője K=1,1W/m2K,  /  K=0,6 W/m2 68, 88 illetve 92 mm-es vastagság

Minden új termékhez rendelhető zsalugáter, ablakdeszka,szunyogháló  stb.

Ablak típusok