Fa ablakok és erkélyajtók

Műanyag vagy fa nyílászárót válasszak?

Amikor nyílászáró vásárlás előtt állunk, minden bizonnyal felmerül a kérdés bennünk, hogy műanyag vagy fa nyílászárót vásároljunk. Nem állítjuk, hogy a fa ablakok minden tekintetben jobbak a műanyag társaiknál, de azt kijelenthetjük, hogy amennyiben a természetesség és a környezettudatosság az elsődleges szempont a fát célszerű választani.

A fa nyílászárók valóban univerzálisak. Hiszen minden típusú nyílászáró – legyen az akár ablak, bejárati, vagy beltéri ajtó – elkészíthető belőle. A fa olyan természetes anyag, amelyet évszázadok óta alkalmaznak a nyílászáró gyártásban. A fa tartósságára pedig akár száz évnél régebbi bizonyítékokat is találunk, hiszen számos régi épület rendelkezik fa nyílászárókkal.

Fa nyílászáróink felületkezelése

Fa ablakainkat és ajtóinkat természetesen megfelelő felületkezeléssel látjuk el a hosszabb élettartam és nagyobb ellenálló képesség érdekében.

A bevonatot környezetbarát MILESI vízbázisú impregnáló alap + 2-3 fedőréteg lazúros festék képezi, amely hosszú évekig rugalmas marad és a szintetikus oldószeres festékekkel ellentétben.

MILESI négyrétegű felületkezelés:

  1. rovar és gombaölő
  2. színes alapozó
  3. szállekötő közbenső
  4. fedőfesték vagy lazúr

Fa nyílászáróink főbb jellemzői

Csomómentes, három rétegből ragasztott, válogatott borovi fenyő hossz toldott vagy toldás mentes alapanyag, 68 mm széles tokkal.

  • Vízvezető: Aluron típusú hőhidmentes szoknyás vízvezető eloxált alumínium, bronz, fehér színben. Hozzá színben illő Aluron típusú szárny peremtakarás.
  • Légzárás: Dipro típusú szárnyfalban körbefutó, sarkain illesztett rugalmas tömítőprofillal Duplán
  • Vasalat: Több ponton záródó ROTO NT típusú vasalat mely tartalmazza alapáron a hibás működtetésgátlót illetve a leemelésgátlót mely meggátolja, hogy bukó opcióban kívülről kiakasztható legyen a szárny.
  • Üveg: 2  rétegű 4-16-4mm vagy 3 rétegű 4-16-4-16-4 felépítésű torzításmentes (Lowe) hőszigetelt üveg, argon gázzal töltve melynek a hőátbocsátási tényezője K=1,1W/m2K,  /  K=0,6 W/m2 68, 88 illetve 92 mm-es vastagság
Fa nyílászáróink főbb jellemzői

Minden új termékhez rendelhető zsalugáter, ablakdeszka, szúnyogháló stb.

Magas minőségű fa bejárati ajtók

Magas minőségű fa bejárati ajtók

A lakásoknak és a házaknak egyfajta stílust ad a bejárati ajtó, hiszen ez az első, amivel a vendégek találkoznak lakásunkba lépve. Fa bejárati ajtó készülhet mélyen üveges, vagy vízszintes és függőleges szárnyosztásokkal tagoltan, melyek a keret méretén belül szabadon változtathatók.

A fa bejárati ajtóink készülhetnek 68, 88 illetve 92 mm vastag profilból. 

A bejárati ajtó vasalata mérettől függően szárnyanként 3-5 db Roto több ponton záródó kilincs működtetésú zár, Roto zárbetét 3 darab kulccsal.

Oszd meg másokkal is!