Árajánlat kérése
Árajánlat kérése
×
Műanyag nyílászárók
Műanyag nyílászárók
Magas minőségű Veka műanyag ablakok, ajtók.

Könnyed nyugodtsággal válogathat termékkínálatunkban szereplő, "A" minőségi osztályozású, valamint mindennemű -profilra, üvegre, vasalatra irányuló- műszaki certifikációjú, nyílászáróinkból!
Legyen szó biztonsági kiegészítőkről, egyedi színezésről, üvegfajtákról, nálunk biztosan megtalálja a megfelelő nyílászáróját!

A legtöbb embernek a kiváló hőszigetelés mellett, az az elvárása a nyílászárókkal szemben, hogy legyenek tartósak, esztétikusak, és ne igényeljenek további törődést.
Ezen szempontok figyelembevételével a legtöbb ember számára a PVC az ideális nyílászáró alapanyag. Ugyanis időjárásálló, szilárd, nem érzékeny a vegyszerekre. Az elmúlt években a profilgyártó vállalatok továbbfejlesztették, és merevítésekkel látták el a műanyag ablakokat, ez által a PVC-profilú ablak bárki által választható, kompromisszummentes megoldássá vált. Az általunk forgalmazott nyílászárók mindegyike "A" minősítéssel rendelkezik!

veka70logo

Veka_70

softline_76veka_76

Az üreges PVC profilú ablakok gyakorlatilag hőhídmentesek, a minőségi 5 légkamrás profilok már megelőzik a fa ablakkereteket hőszigetelésben. De a légkamrák számának növelése egyaránt javítja a stabilitást, a keretekbe épített acélmerevítőkkel kiegészítve megnőtt az elkészíthető ablakok mérete is.
A műanyag nyílászárók várható élettartama meghaladja az 50 évet, gyors elhasználódástól tehát nem kell félni.

A műanyag ablakok esetén az előnyök közé tartozik, hogy többféle üvegvastagság építhető be, felületkezelést egyáltalán nem igényelnek. Az ablakok formája és kialakítása egyre változatosabb.

vekaveka70ad

Az ablakok hőátbocsátási tényezője jellemezi elsödlegesen azok minőségét. Ezért pedig az üvegezés és a profil kamraszáma a leginkább felelős. Az igazán jó ablakok 6-7 légkamrás profillal rendelkeynek, melyekkel U=0,6W/m2K értékkel is elérhető, szemben a 3-4-5 kamrás ablakok 1,1-1,8 W/m2K értékével. Egy ablak akkor tekinthető fokozottan hőszigeteltnek, ha az Ug (hőátbocsátási tényező) értéke legalább 1,0 W/m2K.

A nyílászárók vasalatai az ablak működésének megfelelően több funkciósak, és körben több ponton záródóak. A nyíló-bukó vasalatokat egy kilinccsel lehet működtetni, bizonyos változatokat nyomógombbal vagy zárral rendelkező változattal lehet még biztonságosabbá tenni.

A műanyag nyílászárók ma már semmilyen statikai problémát nem okozhatnak. Régebben előfordulhattak ilyen problémák, de a ma gyártott ablakokat acélmerevítéssel készítik, tehát ilyen gondok nem merülhetnek fel. A korszerű nyílászárók tokjainál elvárás, hogy UV-állóak legyenek, ne kelljen azok elsárgulásától tartani.

Fontos tényező továbbá a légkamrák száma. Ugyanis a nyílászárók lehetnek 3,4,5 vagy 6-7 légkamrásak.
A kamrák számának növelésével javul a hő- és hangszigetelés, valamint a stabilitás is.

A háromkamrás nyílászárók hő veszteségi (K) értéke 1,4-2,5 körül alakul, az ötkamrásaké 1,0-1,4 érték közötti, a magasabb kamraszámú profiloknál pedig még az előzőeknél is jobb szigetelési értékeket lehet elérni. A nyílászárók beépítési mélysége is összefügg a kamrák számával, az 5 légkamrás profilok általában 70mm vastagok, ennél vékonyabbat már nem ajánlott venni.

 

Színválaszték:

veka_szinke

Ablak típusok

 • Egyszárnyú nyíló műanyag ablak

  Egyszárnyú nyíló műanyag ablak

 • Egyszárnyú, bukó műanyag ablak

  Egyszárnyú, bukó műanyag ablak

 • Egyszárnyú, bukó-nyíló műanyag ablak

  Egyszárnyú, bukó-nyíló műanyag ablak

 • Kétszárnyú, nyíló, nyíló műanyag ablak

  Kétszárnyú, nyíló, nyíló műanyag ablak