Építkezés vagy felújítás?

Amennyiben építkezés vagy felújításra kerül a sor, a lehetőségeink szinte végtelenek gipszkartonnal.

Az egyik leggyakoribb belsőépítészeti megoldások a szárazépítészet vagyis a gipszkartonozás.

A szárazépítészet előnyei közzé tartozik a tervezhetőség, a kevesebb gond és takarítás, mivel nem jár akkora piszokkal, nincs vagy csak nagyon kevés a száradási idő, gyors, akár azonnal kezelhető (burkolás, festés).

Mikor jók a gipszkarton megoldások?

Gipszkartonos megoldások kiválóak pl. belső térelválasztásnak, szobák, helységek leválasztására, kialakítására (gipszkarton falak), álmennyezetek kialakítására (gipszkartonos állmennyezet), vagy akár tetőtér szigeteléséhez is segítséget nyújthatnak eme szárazépítészeti megoldások egyaránt. Továbbá esetleges bontási munkálatok (nyílászárók, falak, egyéb belsőépítészeti elemek) utáni, sérült felületek helyreállításához nyújt gyors, precíz és szakszerű megoldást a gipszkarton.

A glettelési minőséget Q1 és Q4 közötti szintekkel tudjuk megkülönböztetni, melyek közül a leggyakoribb minőségi elvárás a Q3-as, speciális, magas minőség.

A gipszkarton falnak számos előnye van: ezek például a költséghatékonyság, az egyszerű kialakíthatóság és a tartósság. Ráadásul, ha évekkel később mégsincs rá szükség, a lebontása egyszerű és gyors. A gipszkarton falat lehet festeni és tapétázni, sőt, ha kell, még polcokat is fúrhatunk rá. A kialakításához mindenképp szakembert válasszunk, pláne, ha még sosem építettünk gipszkarton falat. Gipszkartonból akár a padlótól a mennyezetig tartó falat is építhetünk, így teljesen különálló szobákat kapunk, de félfalakat is építhetünk belőle, így a légtér egyben marad.

Oszd meg másokkal is!